Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

Να βάλω τα λεφτά μου σε τράπεζα η σε κουμπαρά?

Να μια καλή απορία!!! Κάποτε πηγαίναμε τις οικονομίες μας (υπήρχαν και τέτοιες εποχές)σε όποια τράπεζα έδινε τον μεγαλύτερο τόκο. Στην σημερινή εποχή δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν την δυνατότητα να αποταμιεύουν χρήματα. Αντιθέτως οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα είναι χρεωμένοι στις τράπεζες από δάνεια πιστωτικές κάρτες κτλ. Η τράπεζα είναι για τον μέσο Έλληνα πολίτη στις μέρες μας ένας χώρος για την καταβολή του μισθού η της σύνταξής του. Φυσικά δεν είναι όλες οι τράπεζες στο ίδιο επίπεδο άλλα οι διαφορές τους δεν είναι και τόσο μεγάλες. Κάποτε κάποιοι ζούσαν από τους τόκους που έπαιρναν για τα κεφάλαια που κατέθεταν στις τράπεζες. Σήμερα οι τράπεζες το μόνο που σου προσφέρουν στην κυριολεξία, είναι η ασφάλιση των χρημάτων σου. Οι τόκοι δεν είναι πια σημείο αναφοράς. Κάτι που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ότι από την στιγμή που καταθέτουν χρήματά τους σε μια τράπεζα, αυτά ανήκουν στην τράπεζα που μπορεί να τα διαχειριστεί όπως θέλει. Η υποχρέωση των τραπεζών στους πελάτες καταθέτες είναι, η άμεση καταβολή χρημάτων τους, όταν αυτά ζητηθούν σε κάποιο υποκατάστημα. Έχουμε λοιπόν μια σιγουριά πηγαίνοντας τα χρήματά μας στην τράπεζα ότι τα χρήματα μας είναι σε καλά χέρια έστω κι αν δεν έχουμε μεγάλα οφέλη από τους τόκους τα έχουμε ασφαλισμένα από τους κλέφτες.
Όταν κάποιος είναι καλοπληρωτής λένε γι αυτόν: δεν χάνεις χρήματα από τον "τάδε" είναι
τράπεζα ο άνθρωπος. Με αυτό εννοούμε ότι θα σε πληρώσει στην ώρα του.
Αυτό λοιπόν ξεχάστε το!!! Ο μύθος αυτός καταρρίφθηκε φίλοι μου από μια...τράπεζα!!!!
Η ΑΤΕ ακόμα και σήμερα, μετά από δυο σχεδόν μήνες από την στιγμή που πελάτες της ζήτησαν να πάρουν κεφάλαιά τους από την τράπεζα δεν τους τα δίνει!!!
Και για να μην μιλάμε χωρίς στοιχεία για την μόνη σίγουρη υπόθεση που γνωρίζω είναι μια, καθώς δεν έχω έρθει σε επαφή με όλους τους καταθέτες αυτούς που δεν τους δίνει η τράπεζα τα λεφτά τους. Αυτό έχει συμβεί σε υποκατάστημα της ΑΤΕ στην Λευκάδα Η δικαιολογία της τράπεζας είναι πως κάποιος ταμίας έκανε υπεξαιρέσεις κεφαλαίων από τους συγκεκριμένους λογαριασμούς και ... το ψάχνει!!! Αυτό όμως είναι καθαρά θέμα της τράπεζας, μιας και όπως είπαμε, τα χρήματα αυτά είναι δικά της και αυτή είναι το θύμα υπεξαίρεσης.Οι πελάτες της τράπεζας, δεν είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν το πότε θα βρουν στην τράπεζα το τι έγινε!
Δεν τους ενδιαφέρει κάτι τέτοιο άλλωστε!
Δηλαδή εάν η τράπεζα πέσει θύμα ληστείας τι θα μας πει ότι έκλεψε κάποιος τα λεφτά μας?
Επανέρχομαι στο αρχικό ερώτημα λοιπόν : ΤΡΆΠΕΖΑ Η ΚΟΥΜΠΑΡΆΣ? κουμπάρας για μας φίλοι μου. Για εμάς που τα χρήματά μας φτάνουν ίσα ίσα για να περάσουμε τον μήνα (αν φτάνουν) τον σπάμε ότι ώρα θέλουμε και κάνουμε την δουλεία μας
Αυτό μάλιστα!!!

3 σχόλια:

marayia είπε...

Σε κουμπαρά! Σε κουμπαρα και να μας πεις και που τον φυλάς! χεχεχε
Ετσι κι αλλοιώς σιγά τους τόκους που σου δίνει η τράπεζα για καταθέσεις! Ενω στο κουμπαρά το κομπόδεμα σου είναι σίγουρο(?)!

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

χαχαχαχαχα
τωρα το ειδα και ξεράθηκα στα γέλια
λιακάδα μου

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΦΚΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΕΝΑΝ ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΜΕ ΜΕΡΙΣΜΑ ΕΝ ΟΨΗ ΤΟΥ ΤΩΡΙΣΜΟΥ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΗΣ.